Βίντεο σειρά Project Parenting: Πώς να υποστηρίξω την γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού μου;

Mar 5, 2022 | Πόροι

Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι ο ιδανικός τρόπος για να ενισχύσουν τη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού τους που μαθαίνει να μιλάει είναι να το ρωτούν για τα πάντα γύρω του. Στην προσπάθειά μας αυτή, μοιάζει να ξεχνάμε, ότι η επικοινωνία βασίζεται στην ανάγκη για μοίρασμα και για σύνδεση. Ενώ επίσης παραβλέπουμε το γεγονός ότι, όπως και εμείς όταν μαθαίνουμε μια ξένη γλώσσα, ο αποτελεσματικότερος τρόπος να κατακτήσουν τα παιδιά τη γλώσσα είναι να εκτίθενται όσο το δυνατό περισσότερο σε ένα πλούσιο γλωσσικό περιβάλλον. Τα πρώτα, και πιο κρίσιμα για τη γλωσσική ανάπτυξη, χρόνια της ζωής του παιδιού, αυτό το περιβάλλον είναι το σπίτι και οι αλληλεπιδράσεις που συμβαίνουν με τα μέλη της οικογένειάς του, και κυρίως με τους γονείς του. Πώς όμως μπορούμε να προσαρμόσουμε την επικοινωνία μας με το παιδί μας ώστε να το ενισχύσουμε στην κατάκτηση της γλώσσας χωρίς να μπούμε σε ρόλο θεραπευτή ή δασκάλου, χωρίς να φορτώσουμε το ήδη φορτωμένο πρόγραμμά μας και με άλλες δραστηριότητες και χωρίς να παραβιάσουμε τον προσωπικό ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού;

Σε αυτή τη σειρά βίντεο για μέλη του Project Parenting προτείνω τρόπους να συντροφεύσουμε το παιδί μας στο δρόμο προς την κατάκτηση της γλώσσας και να το βοηθήσουμε να βρει στην επικοινωνία τον δικό του τρόπο έκφρασης και σύνδεσης με τους γύρω του.

Στόχοι σειράς

Μέσα από τη σειρά θα μάθεις:

  • Τι είναι η μέθοδος Ηanen και πώς μπορεί να σε βοηθήσει να υποστηρίξω τη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού σου
  • Γιατί η αλληλεπίδραση σου με το παιδί σου είναι τόσο σημαντική για τη γλωσσική του ανάπτυξη.
  • Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά μιας θετικής αλληλεπίδρασης παιδιού-γονιού.
  • Πώς μπορείς να αναγνωρίσεις και να προσαρμοστείς στο επικοινωνιακό στυλ του παιδιού σου.
  • Τι πρέπει να αλλάξεις στην αλληλεπίδρασή σου με το παιδί σου για να του προσφέρεις το γλωσσικό και επικοινωνιακό περιβάλλον που χρειάζεται κάθε στιγμή.

Aν δεν είσαι ακόμη μέλος του Project Parenting χρησιμοποίησε τον εκπτωτικό μου κωδικό και πάρε την ετήσια συνδρομή σου με 50% έκπτωση.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Relacionados

Nέα σειρά βίντεο Project Parenting: “ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ: Πώς επηρεάζει εμένα και το παιδί μου;”

Nέα σειρά βίντεο Project Parenting: “ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ: Πώς επηρεάζει εμένα και το παιδί μου;”

Σε αυτή την σειρά για μέλη του Project Parenting εξερευνούμε τα αίτια και τις συνέπειες της κρυφής μάστιγας της τελειομανίας γονιών και παιδιών και μαθαίνουμε πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε τον ύπουλο αυτό εχθρό της οικογενειακής μας ευτυχίας.

Κάνε εγγραφή στo newsletter